2022. február – Kiotó esti teremtményei: rókadémon, gésa, oiran

¥2,200

A bérlet ára 2200 yen (kb. 6400 Ft, a bankod napi árfolyamától függően), ebben benne van mindhárom helyszín élő adásban, és utólag is visszanézhetőek a videók.

 

5 készleten

Leírás

Tarts velünk vasárnap reggelente és sétáljunk együtt, ÉLŐ adásban, Kiotóban!

2021 februárjában indult az első csoportunk, és a jó visszajelzéseknek hála, azóta minden hónapban indítunk csoportot.

Most, hogy nem lehet Japánba utazni, tarts velünk online és járjuk be együtt Kiotót! Legfeljebb 50 bérletet adunk ki minden hónapban, így személyes jellegű marad a séta és tudunk válaszolni mindenki kérdéseire is a séta alatt. 

HOGYAN MŰKÖDIK? 

Az élő bejelentkezés a Facebookon történik. Megrendelés után le tudod tölteni és a visszaigazoló e-mailben is megkapod egy zárt csoport elérhetőségét, ahova belépve láthatod élőben a sétákat és utólag is visszanézheted őket. Az élő séta alatt természetesen kérdezhetsz, kommentelhetsz, kérhetsz 🙂 Vasárnap reggelente (magyar idő szerint) indulnak a séták, és az alábbi helyszíneket keressük fel: 

IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

Februári témánk:

Kiotó éjszakai teremtményei: rókadémon, gésa, oiran

 

Időpontok:

Február 12.  (szombat) 8:00-9:00

Rókavadászat a Fushimi Inari ezer torikapuja alatt

 

Fushimi Inari szentély

 

Ahogy a vöröslő torikapuk számát sem lehet pontosan tudni, hogy hány ezer van belőlük, úgy azt sem, hogy pontosan mennyi rókaszobor található a híres Fushimi Inari szentélyben. Mi a szerepe a rókáknak, kik a csábító rókadémonok, ezekre keressük a választ sétánk közben.

Ha voltál már korábbi Fushimi Inari sétánkon, akkor is érdemes jönnöd, mert egy másik részét fogjuk most bejárni mint korábban!

Február 20. (vasárnap) 9:00-10:00 (visszanézhető bármikor) 

Gion gésanegyed

Gésanegyed naplementekor

Gion gésanegyed  utcáin sétálunk és meg-megállunk olyan okiyáknál, ahol maikók és gésák laknak. Kik ők és mit is csinálnak pontosan, hogyan telik egy-egy napjuk, kik a patrónusaik, és kik a híres gésák Kiotóban? Mind a mai napig rejtélyes és védett világukban sétálunk és ha szerencsénk van, munkába igyekvő hölgyeket is láthatunk.

Ha voltál már korábbi Gion gésanegyed sétánkon, akkor is érdemes jönnöd, mert egy másik részét fogjuk most bejárni, mint korábban!

 

Február 27. (vasárnap) 8:00-9:00 (visszanézhető bármikor)

A piroslámpás negyed és az oiranok titkai

 

Kik azok az oiranok, akikkel sokszor összekeverik a gésákat? Kiotó egykori piroslámpás negyedét nem találjuk meg az útikönyvek ajánlott célpontjai között, pedig hajdanán csodaszép negyede volt Kiotónak, hatalmas, szinte báltermekre emlékeztető termeivel.  Shimabara negyedben sétálunk, ahol egyszerre van meg a múltbeli hangulat, a növekvő startup és alteros helyek világa és az itt található nagybani piac gyári hangulata.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi történik, ha nem vagyok épp elérhető, amikor az adás van?

Semmi probléma, utólag is visszanézheted a bejelentkezéseket a Facebook csoportban.

Nézheti velem együtt családtagom is, másik eszközön?

Persze, a családtagjaid is beléphetnek a Facebook csoportba, hogy csatlakozhassanak az élő adáshoz.

Miért csak 50-en vehetnek bérletet?

Szeretnénk ezeket a sétákat személyes jellegűvé tenni, hogy ami titeket érdekel, arról legyen szó, hogy lehessen kérdezni és meg-megállni egy-egy részletnél, alaposabban megnézni azt, amerre járunk.

Láthatóak lesznek ezek a videók máshol is?

Nem lesznek máshol láthatóak, de a csoporton belül visszanézhetőek. Legfeljebb pár perces részletet rakunk fel belőlük.

Változhatnak az időpontok?

Rossz idő esetén vagy technikai probléma esetén megváltozhatnak az időpontok.

Nem lehetne kicsit később kezdeni?

Amikor reggel 8:30 van Magyarországon, akkor Japánban 16:30. A nap 17:30 után megy le, így utána már kevés dolgot lehetne látni. Így aki korán kel, Kiotót nyer! 🙂

Privát sétát is lehet kérni, ettől eltérő időpontban?

IGEN, írj nekünk Facebookon a Kiotói mindennapok címre vagy az info@kiotoimindennapok.com e-mail címre, hogy megbeszéljük az időpontot, helyszínt, árakat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2022. február – Kiotó esti teremtményei: rókadémon, gésa, oiran” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük