Vár az új Ghibli park Japánban!





Kiknek ajánljuk:

  • Igazi Ghibli rajongóknak, akik legalább 4-5 Ghibli animét láttak már
  • Nem bánják a tömeget
  • Akik Nagoyában tudnak tölteni egy napot

Ghibli rajongók eddig a tokiói Ghibli múzeumba próbáltak bejutni, de pár hónapja új célpont nyitotta meg kapuit, a Ghibli park Nagoya városában. Nagoyában is megáll a shinkansen, így Tokió és Oszaka-Kiotó közötti utunkba is tökéletesen illeszkedik.

Közlekedés:

  • shinkansennel Tokióból (11 000 yen) vagy Oszakából (6600 yen), Kiotóból (6000 yen)
  • Kiotóból és Oszakából busszal is lehet menni Nagoya állomásig (Kiotóból 2,5 óra, 2-3000 yen)
  • Nagoya állomásról Higashiyama metróval Fujigaoka állomásig
  • Linimo magasvasúttal Ai-Chikyuhaku-Kinen-Kohen megállóig
  • Innen pár perc séta a park

Ghibli Park
https://maps.app.goo.gl/ReHATDZr2Gd1rzqx8?g_st=ic

Saját fantáziánk építi fel a Ghibli parkot

Az egykori expo park területén terül el a három részből álló Ghibli park, mindhárom részbe külön jeggyel lehet bemenni (a bejegyzés írásának idején). Akkora érdeklődés övezte a nyitást, annyian szerettek volna jegyhez jutni, hogy hónapokon keresztül csak sorsoltak a jelentkezők között és külföldről nem is lehetett jegyhez jutni. Novemberben jelentkeztem a sorsolásra és január sikerült nyerni egyet (2000 yen volt a jegy), a három részből a központi, Ghibli Warehouse területre, így ez a bejegyzés erről fog szólni.

A Ghibli park három része
Totoro vár a bárpult mögött

A Warehouse koncepciója egy hatalmas raktárépület, ahova több Ghibli anime hangulatát, szereplőit, plakátjait gyűjtötték össze: Totoro, Laputa, Chihiro, Kiki a főbb megjelenített hangulatok.

A Ghibli park shopjában

Ez nem egy vidámpark, nincsenek játékok, nincsenek lenyűgöző fények vagy hanghatások, hanem azt kínálja, amit a Ghibli animék általában: fantáziánk megélését és a bensőséges, otthonos hangulatok felidézését – noha az utóbbi a sok-sok látogatóval kihívás lehet 😊

A Warehouse bejárati csarnokának stílusa európai szemmel ismerős lehet, Japánon belül viszont igazán egyedi:

A Ghibli Warehouse bejárata

Innen több részbe juthatunk el, de sok helyen nem lehet fotózni. Ilyen a kisebb gyerekeknek szóló Ghibli játszótér, vagy az animékben látható ételek megjelenítése. Viszont van olyan rész, ahol pedig a fotózkodásé a főszerep, kedvenc figurákkal és helyszíneknél lehet fotózkodni, de amikor ott jártam, azon a részen volt a legnagyobb a sor 😊

A személyes kedvenceim a kis pavilonok és sarkok, ahol részletes kidolgozottsággal jelenítettek meg hangulatokat és jeleneteket az animékből.

A Warehouse-on belül találhatunk könyvesboltot, kis pékséget, szuvenírboltot, mozirészt, ahol rövidebb, csak a parkban látható Ghibli alkotást vetítenek, valamint a külső részen van kávézó és több étkezési lehetőség is.

Összegezve a parkot az igazi rajongóknak tudom ajánlani, mert aki nem tudja mihez kötni a karaktereket, hangulatokat, az nem fogja tudni élvezni, mert a Warehouse nem kíván lenyűgözni – inkább egy olyan atmoszférát teremt, ahol mosolyogva tudjuk újra végigélni kedvenc történeteinket.

És ha már Nagoyában vagyunk, akkor töltsünk még időt a városban, például a közeli Toyota múzeumban vagy nézzük meg a Nagoya kastélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük