Előadó lettem

Felkértek a kiotói Airbnbtől, hogy tartsak egy prezentációt a tavaszi nagy rendezvényükön. A hétköznap délutáni időpont ellenére sokan jöttünk össze, kb. 80 fő, és mindenki lelkesen érkezett, hiszen az elmúlt pár évben nem volt lehetőség ilyen összejövetelre a korona miatt.

Bevallom, nem tudtam azt sem, hogy ilyen sokan leszünk, és azt sem, hogy én leszek az egyetlen külföldi származású előadó! Arra kértek fel, hogy meséljek a tapasztalataimról, mert kevés host van, aki “home host” és “experience host” is egyszemélyben, így ennek kapcsán beszéltem arról, hogy mi jellemzi a kiotói élménysétáimat: hogy az utazók már nem csak a híres helyeket szeretnék látni, hanem a helyi emberekkel kapcsolatot teremteni, a szokásokat megismerni, elmenni egy tofuboltba, rizsboltba, ami a japánoknak megszokott, és éppen ezért nem látják sokszor maguk körül az érdekes helyszíneket. Minden szomszédságnak vannak külföldi szemmel érdekes helyei és történetei, nem kell mindig a nagy látványosságokra törekedni.

Fushimi ház és kiotói idegenvezetéseim

A helyszín a Kamogawa folyó melletti régi stílusú hotel fogadóterme volt, ami az Airbnb küldetését is kifejezi: őrizzük meg Kiotó arculatát és értékeit.

Lobbi
Gyülekezés a program előtt
Kilátás a Kamogawára

Izgalmas volt más hostokkal is beszélgetni, akik még bátortalanok voltak ahhoz, hogy experienceket vagy sétákat tartsanak. Érdekes érzés volt, hogy külföldiként én hívom fel a figyelmüket Kiotó érdekességeire és értékeire, és arra, hogy az emberek már nem csak látni akarnak helyeket, hanem tapasztalni és lélekben/mentalitásban gazdagodni általa, tanulni és jobbá tenni az életüket az utazás által. Én mindig erre törekszem a privát sétáim során 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük